Patiëntgerichte zorg voor ingegroeide- en schimmelnagels.

Wat gebeurt er precies tijdens de behandeling?

2. Inknippen

1. Verdoven

De podotherapeut plaatst een verdoving in de teen. Dit duurt gemiddeld twee keer 20 seconden en is het minst fijne deel van de behandeling. Onze specialisten zorgen ervoor dat het zetten van de verdoving zo pijnloos mogelijk verloopt. Na het verdoven is de rest van de behandeling volledig pijnloos.

2. Inknippen

2. Inknippen

De ingegroeide nagel wordt over de volledige lengte ingeknipt.

3. Doorsteken

3. Doorsteken

Het gedeelte dat onderhuids ligt wordt losgesneden. Dit onderhuidse deel is de nagelwortel.

4. Uitdraaien

4. Uitdraaien

De doorgesneden nagel en de wortel liggen nu los. De nagel wordt voorzichtig uitgedraaid. De specialist onderzoekt na het uitdraaien of zich nog resten in de nagelwand bevinden, om zo te voorkomen dat de klachten in de toekomst terugkeren.

5. Etsen

5. Etsen

De behandelde nagel wordt aangestipt met fenol, om zo te zorgen dat de kans dat de ingegroeide nagel teruggroeit minimaal is. Daarna wordt de ruimte onder de huid zorgvuldig schoongespoeld met alcohol, om de etsende reactie te stoppen.

6. Verbinden

6. Verbinden

De behandelde teen wordt verbonden met niet verklevend gaas, gewoon gaas en verband. Na de behandeling moet u anderhalve dag tot twee dagen rust houden. Daarna kan het herstel beginnen. Over het algemeen is de teen volledig hersteld na ongeveer vier weken.