Professionele behandeling van schimmelnagels.

Nazorg

De eerste dagen na de behandeling

Na de behandeling wordt er een drukverband om de teen aangelegd. Dit mag u er na twee dagen afhalen. Wij raden u aan om de eerste twee dagen na de ingreep het been hoog leggen en zo min mogelijk te belasten. Hiermee voorkomt u namelijk dat er een pijnlijke druk op de teen komt te staan.

Na twee dagen kunt u de wond schoonspoelen met een douchekop en vervolgens droogdeppen. Breng vervolgens Flaminal aan (deze wondgel ontvangt u van ons) en dek de wond af met een gaasje.

 

Pijnstilling

Bij pijn kunt u Paracetamol gebruiken: 6x 500 mg per dag. De dosering bij kinderen volgens de bijsluiter.

 

Herstel

Het totale herstel van de teen duurt ongeveer vijf weken. Gedurende deze periode kunt u beter geen strakke schoenen dragen, omdat deze de genezing kunnen belemmeren. Heeft u geen pijn, dan kunt u schoenen dragen.

Vragen in uw herstelperiode

Wij staan ook na de behandeling voor u klaar. Heeft u een vraag over het herstel van uw teen, dan raden wij u aan een foto hiervan en uw vraag te sturen naar onze WhatsApp service via telefoonnummer 06 – 15 50 20 42. De foto en uw vraag worden dan zo snel mogelijk behandeld.

Complicaties komen gelukkig zelden voor. Treedt een loslating van de nagel, een bloeding of een wondinfectie op, dan adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.